Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

Kıvanç ile Sneijder'in en sevdiği kokteyl bile aynı!

Türkiye'nin en iyi barmeni unvanlı Kevin Patnode, yakın arkadaş olan Wesley Sneijder ile Kıvanç Tatlıtuğ'un favori içkilerinin zencefilli kokteyl olduğunu söyledi

Filmlerde gördüğümüz bir sahne vardır; bir kişi bara girer ve barmenden rastgele bir içecek ister.
İçkisini yudumlarken de uzaklara dalar ve uzun uzun düşünmeye başlar. Barmenler de genellikle bu durumu merak eder ve bu kişiye yardımcı olmak ister. Dert dinleyen barmenler bir film klişesi olsa da, hâlâ filmlere konu olacak ilginç hikayelere sahipler.
Türkiye'nin en iyi barmeni seçilen Kevin Patnode da herkesin derdini dinleyen barmenlerden.
Nopa'nın baş barmeni olan Kevin'ın yüzlerce ilginç hikayesi var. Eylül'ün 28'inde Cape Town'da düzenlenecek olan Dünya Kokteyl Yarışması'nda ülkemizi temsil edecek.
Kevin aslında Amerikalı ama sarışın olduğu için yarışmada kendini Laz olarak tanıtacağını söylüyor ve 'Ne mutlu Türk'üm diyene' diye ekliyor. Ülkesine dönmeyi hiç düşünmüyor ve önümüzdeki günlerde İKSV tarafından bu sene 14'üncüsü düzenlenecek olan İstanbul Bienali'nin tuzlu su etkinliğinde tuzlu sulu kokteyller hazırlayacak.
İçki seçimleri kadın ve erkeğe göre değişirken, meslek gruplarına göre de farklılaşıyor.
Hatta mutlu insanlarla mutsuz insanların seçtiği içkiler bile birbirinden çok farklı. Kevin kadınların genelde tatlı ve ekşi içecekler tercih ettiğini, erkeklerin ise daha sert içkilerden hoşlandığını söylüyor. Müşterinin tipinden ne içeceğini anladığını söyleyen Kevin, bankacıların genelde viski tercih ettiğini, oyuncuların ise kokteyl sevdiğini anlattı.

SEZONDA DİYET KOLA
Futbolcuların favori içeceği zencefilli kokteylmiş; özellikle Wesley Sneijder bu kokteyli içmek için futbol sezonu bittiğinde sık sık Nopa'ya uğruyormuş. 'Peki sezonda ne içiyor?' diye sorduğumda, her zaman diyet kola içtiğini söyledi. Kevin, Kıvanç Tatlıtuğ'un da Wesley Sneijder gibi zencefilli kokteyli çok sevdiğini belirtti. Ben de evde bu kokteyli hazırlamak isteyenler için tarifini aldım. Kıvanç, ayrıca kırmızı şarap severlerdenmiş. Adnan Polat da genelde kırmızı şarabı tercih ediyormuş. Burcu Esmersoy'un favori içeceği ise ananaslı kokteyl. Onu da denedim; çok hafif ve yaza uygun bir içki gerçekten.

BARMENLERİ KİM DİNLER?
'Barmenler iyi dert dinler' derler ama onları kim dinler peki? Kevin, "Üzgün zamanlarımda arkadaşımın barına gidiyorum, oradaki barmen arkadaşlarım da beni dinliyor çünkü en iyi terapistler bizden çıkar" diyor. Gerçekten de insanlar sıkıntılı dönemlerinde karşılarında hiç tanımadıkları birine dertlerini anlatmaya hazırdır. Barmenlik zor zanaat...

ŞALGAMLI VE PANCARLI KOKTEYL
Gin 40 ml
Şalgam şurubu 40 ml
Pancar şurubu 40 ml
Lime suyu 15 ml
Likör 20 ml
Yumurta akı

KIVANÇ'IN ZENCEFİLLİ KOKTEYLİ
Votka
Taze zencefil şurubu
Ev yapımı zencefilli gazoz
Lime suyu (Bakır bardakta servis edilir)

AYNI MEKAN, FARKLI KIZLAR!
Barmen olmak; tabii ki sürekli dozu aşanlarla karşılaşmak demek. Fazla kaçıranların genelde gençler olduğu düşünülse de, Kevin yetişkinlerin dozu bilerek aştığını söylüyor. Kevin, çok aşk hikayesine tanık olmuş ve hepsinin derdini dinleyip yardımcı olmaya çalışmış. Aynı zamanda erkeklerin aynı mekana her gün başka bir kızla gelmesine tanık olmuş. Bu kadar yaşanmışlığın üzerine Kevin'ın tespiti gerçekten şahane: "Türkler aşkı çok seviyor, içmek için de aşk acısı çekiyorlar." Merak edip "Hâlâ masadan masaya içecek gönderme var mı?" diye soruyorum. "Olmaz mı, günde belki 10 örneğine tanık oluyorum" diyor. "Alevli meyve gönderme efsanesi vardır, oluyor mu böyle şeyler?" dediğimde ise, meyve tabağı değil de gösterişli kokteyllerin yollandığını söylüyor. Sonuç ise tam bizim Türk kızlarına yakışır cinsten; bütün kokteyller geri çevriliyormuş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA